SMART munkaerő közvetítés

A Smart Staff módszere megoldást ad arra, hogy reálisan, tényszerűen és minél inkább számszerűsítve tudja értékelni a Megbízó - saját elvárásai szerint - az ideális Jelöltet.

Értékesítési tréning

Első számú cél a bevételnövelés? A training keretein belül foglalkozunk a sikeres értékesítés útjába álló akadályok eltávolításával és konkrét megoldási alternatívákkal.

Motivációs tréning

Demotiváltak alkalmazottai? Az elbocsátás nem megoldás, hiszen az csak tovább rontja a többi munkavállaló hangulatát és teljesítményét. A motiváció hiány okának beazonosítása után olyan gyakorlati megoldásokat kínálunk, melyek a mindennapok során könnyen és eredményesen hasznosíthatók.

Vezető kiválasztás

A vezető kiválasztás és az állásközvetítés két különböző keresési módszert jelent. Az angol szakirodalom executive search és recruitment megnevezéssel tesz különbséget a kettő között. Mi megbízóinkkal folytatott tárgyalásainkon egyértelműen tisztázzuk, melyik módszert óhajtják igénybe venni: fejvadászatot vagy állásközvetítést.

Felsővezetők keresése esetében a fejvadászat a leghatékonyabb módszer. Ez direkt megkeresést jelent, vagyis a megbízó elvárásaiból kiindulva a megfelelő jelöltek felkeresését. Adatbankos és hirdetéses keresés felső vezetők esetében nem hoz optimális eredményeket, a legjobb szakemberek ritkán keresnek aktívan állást.

A vezető kiválasztás folyamatát alaposan megtervezzük. A fejvadász munka elkezdésekor felkészülünk megbízóink aktuális piaci trendjeiből, bevételi céljaiból és fő szervezeti kihívásaiból. Természetesen szigorú titoktartási kötelezettség vállalása mellett a megbízóinktól is segítséget kérünk, milyen felső vezetőt látnának szívesen az adott pozícióban.

Csak a piac és a vállalati kultúra tanulmányozása után fogunk neki a jelöltek direkt keresésének – azaz a konkrét executive searchnek.

Csak olyan tanácsadó foglalkozik az adott kereséssel, aki már konkrét eredményeket ért el az adott iparágban. A kiválasztott vezetők direkt megkeresése csakis személyes kontaktuson keresztül, és a konfidencialitás szabályait maximálisan figyelembe véve történik.

A sokoldalú, többkörös szűrés után, a jelöltek erősségeit, képességeit jól megismerve tesszük meg a megbízónk által meghatározott pozícióra leginkább alkalmas két legjobb jelöltre a javaslatunkat. Alapos vezető kiválasztási módszerünkkel csak a legkompetensebb embereket küldjük megbízóinkhoz.

Elképzelésünk a ideális vezetésről a jövőben: