>

Vezető kiválasztás

A vezető kiválasztás folyamatát alaposan megtervezzük. A sokoldalú, többkörös szűrés után, a jelöltek erősségeit, képességeit jól megismerve tesszük meg a megbízónk által meghatározott pozícióra leginkább alkalmas két legjobb jelöltre a javaslatunkat.

Értékesítési tréning

Első számú cél a bevételnövelés? A training keretein belül foglalkozunk a sikeres értékesítés útjába álló akadályok eltávolításával és konkrét megoldási alternatívákkal.

Motivációs tréning

Demotiváltak alkalmazottai? Az elbocsátás nem megoldás, hiszen az csak tovább rontja a többi munkavállaló hangulatát és teljesítményét. A motiváció hiány okának beazonosítása után olyan gyakorlati megoldásokat kínálunk, melyek a mindennapok során könnyen és eredményesen hasznosíthatók.

SMART keresés folyamata

SMART=Skills-Matching-Analysis- Recruitment- Tool

  1. A fő cél, hogy a Munkaadó számára az elvárásaival legjobban összeillő (best matching) képességű Jelöltet biztosítsunk. Ezért a szokásos munkaköri leírásoknál részletesebb SMART keresési intelligens kérdőív kitöltésére kérjük fel Ügyfelünket.
  2. Az álláskereső Jelölteket szintén egy, a CV-nél jóval részletesebb intelligens kérdőív kitöltésére kérjük fel. A Jelöltek számára a weblapunkon elhelyezett álláshirdetések között egyértelműen elkülönítjük a Jelöltek számára a csak SMART kereséssel elérhető állásokat.
  3. Az intelligens kérdőív egy olyan kérdőív, amely az egyes Munkaadói elvárások ill. Jelölt tapasztalatok függvényében különböző és egymással logikailag összefüggő kérdéseket tartalmaz.(ezáltal elkerüljük azt, hogy a Munkaadók ill.Jelöltek unalmas és számukra nem releváns kérdések kitöltésével foglalkozzanak)
  4. A SMART keresés mellett a klasszikus online állás hirdetés/böngészés lehetőségét még néhány hónapig biztosítjuk Megbízóink/Jelöltjeink számára, amíg az új, SMART(összeillés, matching alapú)keresés ismertebb és elfogadottabb lesz Megbízóink és Jelöltjeink által. Kiemelt fontosságú pozíciók csak a részletes SMART kérdőív kitöltése után lesznek láthatók a Jelöltek számára.
  5. A részletes SMART kérdőív tényleges kitöltése átlagosan 20 perc idő ráfordítást igényel, és egyúttal a Jelöltek motiváltságát és a pozíció iránti elkötelezettségét is jelzi.
  6. A nagyobb megfelelési (matching) arányt felmutató Jelöltekkel telefonos interjú következik, annak érdekében, hogy tovább szűrjük a Munkaadói és Jelölt kérdőívek összehasonlítása alapján azonosított Jelölteket.
  7. További Munkaadói igény alapján személyes interjút szervezünk a legjobb Jelöltekkel, hogy még tovább szűkítsük az alkalmas Jelöltek körét.
  8. A Munkaadó számára a megszűrt Jelöltek anyagainak prezentálása a számszerűsített értékelésekkel együtt. Csak a legkevesebb 75%-os megfelelési arányt felmutató Jelöltek adatait adjuk át a Munkaadónak.
  9. Az Ügyfél által kiválasztott Jelöltek interjúinak megszervezése.
  10. A legjobb Jelölttel a munkaszerződés aláírása és a munkaviszony megkezdése.