Médiamegjelenések:

Metropol
HVG
Heti Válasz.jpg
mr1 Kossuth rádió
Gazdasági Rádió

Idén novemberben Hajdu Zoltán, a Smart Staff Kft ügyvezetője csatlakozott a WorldBlu 100 fős tanácsadói csoportjához. A WorldBlu küldetése, hogy minél több vállalat működjön demokratikus elvek szerint világszerte. Mottója: Szabadság a munkahelyen

Tények a WorldBlu-ról:

  • 60 országban van jelen
  • 220 ezer munkavállaló dolgozik demokratikus munkahelyen világszerte
  • 500 millió a becsült száma azoknak, akik már hallottak a WorldBlu-ról
  • 15 milliárd dollár az összesített éves bevétele a WorldBlu által minősített szervezeteknek

A szervezeti demokrácia logikája egyszerű

Az elkötelezett és elégedett munkatársak jobban teljesítenek, kreatívabbak és lojálisabbak, amely a költségek csökkenéséhez és a bevételek növekedéséhez vezet.

Tekintse meg Traci Fenton, alapító és CEO előadását a TED-en (angol nyelven).

Nagyobb szabadság, nagyobb hatékonyság

A WorldBlu 2007 óta évente publikálja azon vállalatok listáját, amelyek biztosítják a munkatársak számára a szabadságot a munkahelyen, így fokozva a hatékonyságukat, versenyképességüket és az emberekben rejlő lehetőségek kibontakozását. A pályázó magyar vállalatok olyan tagokhoz csatlakozhatnak és oszthatják meg velük tudásukat, mint az HCL, a Groupon, a Hulu, a Better World Telecom, a DreamHost, a Zappos.com és az AIESEC.

A WorldBlu Most Democratic Workplaces™ tanúsítvány kiválóan alkalmas az erős munkáltatói arculat (employer branding) kialakítására, hiszen a munkavállalók szívesebben dolgoznak egy olyan szervezetnél, ahol figyelembe veszik véleményüket és valóban számítanak. Az igazán tehetséges munkavállalókat nem elég csak jól megfizetni. Ha azt érzik, hogy nap, mint nap használják képességeiket, lojálisabbak lesznek és teljesítményük is nő. Az elégedett munkavállalók teljesítmény-növekedése egyértelműen látszik a bevételi számokon is.

Mérni is lehet a demokratikus értékeket

Traci Fenton és munkatársai a mai napig kutatják azokat a modelleket, amelyek révén a demokrácia értékei átültethetők a gyakorlatba. Több éves kutatási munkával létrehoztak egy komplex kérdőívet, a WorldBlu Scorecard™-ot, mely a szervezeti demokrácia tíz alapértéke alapján méri fel a szervezeti hatékonyság és demokrácia megvalósulását három szempontból: 1. vállalatirányítás, vezetés; 2. munkavállaló; 3. szervezeti felépítés és munkafolyamatok.

A 2008 óta bekövetkezett gazdasági fejlemények egyértelműen bebizonyították, hogy a jelenlegi vállalatirányítási modellek nem megfelelőek. A demokratikus vállalatirányítás létjogosultságát elismerte számos neves külföldi média, mint a The Wall Street Journal, a New York Times, a BBC, a The Financial Times, a The Guardian, a Fortune és a Forbes.

Magas, de teljesíthető követelmények

A WorldBlu List of Most Democratic Workplaces™ névsorba olyan vállalatok pályázhatnak, melyek legalább egy éve léteznek és minimum öt főt foglalkoztatnak. A minősítési folyamat nagyjából 2-4 hetet vesz igénybe. A szervezet méretétől függően a tagok, munkavállalók legalább 70%-nak kell kitöltenie a WorldBlu Scorecard™-ot. A kérdőív kitöltése online történik, és nem vesz igénybe több időt, mint fél óra. A névsorokat minden év áprilisában hozzák nyilvánosságra helyi és nemzetközi médiakampány kíséretében.

A WorldBlu List of Most Democratic Workplaces™ 2012 tagságra február 20-ig még lehet jelentkezni.

 

Dunder Krisztián interjúja Hajdu Zoltánnal: Employer branding szervezeti demokráciával

BLOG a szervezeti demokráciáról

 

Kapcsolatfelvétel esetén a következő elérhetőségeken várjuk megkeresését:

E-mail: worldblu@smartstaff.hu

Tel: +36 30 4812602